פונט או גופן? העיקר שיהיה מגוון!

ביקשתם? קיבלתם!

אחרי ששידרגנו את מצגות הפאואר פוינט הרגילות לכאלו עם רקעים מדליקים וכיפיים, זה הזמן לתת לכם את הטאץ' הסופי- הפונטים! (או בעברית גופנים, אחרי הכל…עדיין מורה לשפה).

רגע לפני שנגיע לאיך משדרגים את הפונטים השונים במחשב, אני חייבת לעצור ולהתריע-

לפניכם סכנת התמכרות!

כן, אני יודעת זה נשמע מטופש, מה כבר יכול להיות ממכר בכמה פונטים? אבל הרגע הזה שאתם נכנסים לאתר ומגלים מגוון רחב של פונטים מהממים וכולם זמינים להורדה- הוא רגע מסוכן, זה תמיד מתחיל בבחירה להוריד רק גופן אחד, ואז רק עוד אחד, ועוד אחד והופ עברה חצי שעה (או במקרה שלי מעל שעה) שבה רק הורדת פונטים למחשב. אז קחו זמן פנוי לפני שתתחילו במלאכה.

למה להוריד פונטים חדשים? לא נראה לי שאני באמת צריכה לענות על השאלה הזו, אבל בכל זאת אולי יש עוד כמה שזקוקים לשכנוע. אם רקעים יפים משדרגים מצגת, פונטים פשוט מסדרים אתכם בצורה מושלמת, ובכללי תוכלו להשתמש בהם לא רק במצגות: כותרות יפות ללוחות כיתה, כרטיסי ברכה משודרגים או דפי עבודה שיקבלו שיפוץ רציני. ואם עוד יש לכם ספק, תעיפו מבט בדוגמאות שהעליתי, אני בטוחה שזה יספיק כדי לגרום לכם לרוץ להוריד פונטים חדשים.

אז איך עושים את זה?

רגע לפני שמתחילים– שימו לב שלכל פונט יש שם, זה יקל עליכם לזהות את הפונט ולחפש אותו במידת הצורך, או לשתף חבר באיזה פונט עליו לבחור.

אחרי שפיניתם זמן ואתם מוכנים:

1. נכנסים לאחד הקישורים (או מקלידים בגוגל את שם הפונט שאתם מחפשים)

2. בוחרים את הפונט שמעוניינים להוריד ולוחצים עליו.

3. הקובץ שיירד למחשב יהיה קובץ מקווץ ויופיע בצורת שלושה ספרים צבעוניים (קובץ zip).

4. בשלב הבא עליכם לחלץ את הקבצים מתוך הספרים: לחיצה על מקש ימני ובחירת "חלץ לתיקייה" (extract files) תקבלו תיקיה עם אותו השם בדיוק של הפונט.

5. בתוך התיקיה הזו או שתמצאו תיקייה נוספת עם שם הפונט (כנסו אליה) או שתמצאו את קובץ הפונט- ריבוע לבן עם סימן קטן של A בפינה השמאלית, או לחילופין ריבוע לבן קטן שכתוב עליו: אגץ בצורת הפונט שבחרתם, תלוי בתצוגת המחשב שלכם.

6. את הקובץ הזה אתם גוררים לתיקיית הפונטים של המחשב.

איפה התיקייה? נכנסים ללוח בקרה (control panel) לוחצים על תיקיית מראה והתאמה אישית (appearance and personalization) ובוחרים בתיקיית גופנים (fonts). אל התיקיה הזו גוררים את הקובץ החדש שהורדתם. שימו לב שהקבצים בתיקייה יופיעו כריבוע לבן שכתוב עליו: אגץ (בצורת הפונט שבחרתם)

**אפשר גם למצוא את התיקייה בשורת החיפוש שמופיעה בתחתית המחשב, פשוט רשמו גופנים או fonts תלוי אם מותקן אצלכם עברית או אנגלית וזה יוביל אתכם לתיקיה.

התסבכתם? צילמתי לכם הדרכה קצרה על איך להוריד ולהתקין במחשב את הפונט החדש.

ועכשיו לחלק החשוב: איפה מוצאים את הפונטים? יש מלא אתרים שונים, ותמיד ניתן פשוט לכתוב את שם הפונט הרצוי בגוגל בצירוף המילים להורדה חינם ולהגיע לאתר המתאים. מצרפת לכם כמה אתרים מובילים בתחום:

freefonts– אתר פונטים בעברית חינם, 54 פונטים מוכרים להורדה בקלות, כולל את הפונט גן, אנקה, אברהם, טרשים ועוד רבים.

alefalefalef– אתר שכולל מלא פונטים בתשלום, אך יש גם כמה מעניינים בחינם כמו פונט חשבון, גברת לוין או יידישקייט. בכל הורדה עליכם להכניס את שמכם ואת כתובת המייל ולסמן שאתם רוצים לקבל רשימת תפוצה אחרת לא תצליחו להוריד.

imarketer– אתר ותיק הכולל 69 פונטים בעברית להורדה, כולל את הפונטים לירון, כתב יד, אנקה, קומיקס ועוד כמה מהפונטים היותר ותיקים.

fonts.google– אתר של גוגל להורדת פונטים, קיימים כמה פונטים חביבים כמו ורלה ואמטיק, היתרון שבחלק מהפונטים יש 2 אופציות של עובי הכתב לבחירתכם.

free hebrow font– אתר הכולל מגוון רחב של פונטים חלקם לא מצאתי באתרים אחרים, שימו לב כי כדי הלוריד עליכם להקליד את המספר המופיע בתיבה הריקה וההורדה תתחיל אוטומטית.

רגע לפני שאתם רצים להתקין הכל במחשב- חשוב לדעת!!

הפונטים יהיו מותקנים במחשב שלכם בלבד! ולכן כאשר תשלחו דף עבודה,מצגת לחברה או תפתחו אותה במחשב של הכיתה אתם עלולים לגלות שהכל השתבש ומופיע כתב אחר ונוראי שלא בחרתם (זו ברירת המחדל של המחשב), אז מה עושים???

כדי לפתור את הבעיה יש כמה אפשרויות– אם מדובר בקובץ וורד שרציתם לשלוח, שמרו אותו בפורמט PDF ורק אז שלחו אותו, כך תשמרו על העיצוב שכולל את הפונטים החדשים.

אם מדובר במצגת- אפשר לשמור אותה ב-PDF, אבל אז תאבדו את היתרון של מצגת ושקפים שמופיעים או הנפשות. הפתרון היחידי למצגות הוא לדאוג שגם במחשב בו תציגו אותה יותקנו הפונטים. אני באופן אישי מחזיקה תיקייה של כל הפונטים שהורדתי בדיסק און קי ודואגת להתקין אותם בכל מחשב שאני עובדת עליו (זה לוקח בדיוק 2 דקות), כך תמיד אני מוצאת את הפונטים האהובים ולא מתאכזבת מהמצגות. (כן, עמיתות יקרות אם תהיתן מאיפה כל הפונטים היפים במחשבי בית הספר שלנו? זו הסיבה)

עכשיו אתם מוכנים להתחיל בעבודה.

בהצלחה, מירב.


היה לכם שימושי הפוסט? שתפו גם אחרים…אפשר דרך עמוד הפייסבוק 'פשוט מורה' ואפשר לשלוח קישור ישיר לפוסט.

היה לכם מעניין? מוזמנים לקרוא עוד פוסטים, היכנסו לעמוד הראשי ובחרו פוסט נוסף לקריאה. רוצים להישאר מעודכנים ולקבל את הפוסט הבא ישירות למייל? הרשמו לבלוג בעמוד הראשי.

13 מחשבות על “פונט או גופן? העיקר שיהיה מגוון!

  1. תודה רבה! רעיון נוסף איך לא לפספס את הפונטים כשמציגים במחשב אחר-
    על כל תיבת טקסט שכתבת- תגזרי ותדביקי אחכ כתמונה.

    אהבתי

  2. פינגבק: "אני ב-10 תמונות"-פעילות הכרות וגיבוש לכיתה |

  3. פינגבק: ראש השנה בקטנה- משהו מתוק לחלק בכיתה |

  4. פינגבק: הילד התקבל להוגוורטס! חוגגים יומולדת 11 בסגר |

  5. פינגבק: להתראות חינוך, שלום למקצועי! |

  6. פינגבק: להתראות 2021! |

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s