"המורה, זו פעם ראשונה שהרגשתי טוב עם עצמי"
תכננתי לפתוח את הפוסט הזה בהסבר ארוך ומפורט על כמה אני אוהבת לשלב משחקים בכיתה וכמה מהשיעור הראשון בו לימדתי שברים כבר דמיינתי בראש איך נסכם אותו עם משחק. אבל אז העברתי את המשחק בכיתה ואחת התלמידות ניגשה אליי בסיומו ואמרה לי את המשפט הזה. אחר כך כל הסבר נוסף ל-למה כדאי לשלב משחקים בכיתה פשוט היה נראה לי מיותר.
התלמידה שאמרה לי את המשפט הזה היא תלמידת שילוב, מאוד מתקשה במתמטיקה ולפני כן מעולם לא גילתה עניין בשיעורים שלי (גם כשהיו בהם משחקים שונים). מה זה לא גילתה עניין? כמו שזה נשמע, היא אמרה לי מפורשות שהיא לא צריכה עזרה במתמטיקה כי כבר אין איך לעזור לה וזה לא חשוב לה. היא בחרה לבלות את השעות הללו ביצירה, פטפוטים או נמנום קל על השולחן. ואני חוץ מתסכול עמוק לא מצאתי עדיין את הדרך אליה.
ואז יצאנו למשחק סיכום בנושא שברים. אז נכון שלאורך המשחק עקבתי אחרי הקבוצה שלה ומדי פעם נתתי הכוונה ואולי גיליתי תשובה או שתיים, אבל העובדה שהיא סיימה בתחושה טובה הייתה שווה את הכל!

אז מה זה המשחק המדובר? משחק המסכם את נושא שברים במילים ומספרים (פרק א בחוברת שבילים 10) ובנוי בסגנון "חפש את המטמון", כי אם הספקתם כבר להכיר אותי אני ממש אוהבת אותו (ואתם מוזמנים למצוא משחקים קודמים שהכנתי ומתאימים לסיום נושא המיתולוגיה היוונית וחג הפורים). המשחק כולל 6 תחנות שבכל אחת מהן התלמידים מתבקשים לפתור חידה הנוגעת בנושא השברים: מיון שברים שווים, התאמת ייצוג מספרי לייצוג גרפי ומילים, מציאת שמות שברים, מציאת גזרות ועוד.
זה המקום לשתף שההכנה של המשחק לקחה שבועות רבים, אינספור שינויים (שלכתחילה תוכנן להיות בחנוכה ולעסוק במתכון לסופגניות), וציפייה מורטת עצבים שסופסוף יהיו מספיק תלמידים בכיתה כדי שנוכל לשחק (כי כולם היו מבודדים תקופה ממש ארוכה) אבל בסוף זה הצליח! המשחק יצא לדרך!
אז איך היה? בקצרה- מגניב. הם נהנו, אני נהניתי ועל הדרך כל אלו שלא טרחו ללמוד במחצית קיבלו שיעור מזורז ביסודות החשובים בשברים.


רוצות גם? מוזמנות להוריד את קובץ המשחק המלא ממש כאן.
אבל רגע לפני שאתן רצות להוריד את קובץ המשחק- הערות חשובות למשחק:
– הקפידו עם התלמידים על כך שיקראו את ההוראות לתחנה לפני שיענו אחרת הם מתקשים להבין איך פותרים אותה.
– תחנה מספר 3 התגלתה כמורכבת לתלמידים, לכן ממליצה למקם אותה במקום שיהיה קרוב אליכם ותוכלו בקלות להכווין את הקבוצות מה עושים בה (ואולי גם קצת לגלות).
– אני בחרתי לדרבן את התלמידים בכך שזו תחרות בין הקבוצות אבל בסוף חילקתי לכולם פרס זהה כדי שלא יתבאסו. החלטה שלכם איך לנהל את הזכיה במשחק.
– אל תניחו שהקבוצות עם התלמידים החזקים הן אלו שיסיימו ראשונות, אתם תופתעו גם מאלו שלאורך השנה חשבתם שהם חלשים.
רוצות להכניס משחקים אחרים לשיעור מתמטיקה? היכנסו לפוסט הבא
יש לכן רעיונות למשחקים נוספים?? אשמח שתשתפו!!
בהצלחה,
שלכן, מירב.
היה לכן שימושי הפוסט? שתפו גם אחרים…אפשר דרך עמוד הפייסבוק 'פשוט מורה' ואפשר לשלוח קישור ישיר לפוסט.
היה לכן מעניין? מוזמנות לקרוא עוד פוסטים, היכנסו לעמוד הראשי ובחרו פוסט נוסף לקריאה.
רוצות להישאר מעודכנות ולקבל את הפוסט הבא ישירות למייל? הרשמו לבלוג בעמוד הראשי.